DOMINEE ANTHONIE KORT wil HOMO’S VERBANNEN en dat MAG van ONZE GRONDWET | BOOS S05E05

  Weergaven 1,047,495

BOOS

Maand geleden

Stuur een vriendelijke brief naar dominee Anthonie Kort om te vragen of hij met Leon in gesprek wil. Dit kan naar:
Nachtegaalstraat 3
2922 VL Krimpen a/d IJssel
Mocht je een persoonlijk bericht voor Leon hebben, mail ons!
Leon is boos. Op dominee Anthonie Kort van de Mieraskerk in Krimpen aan de IJssel en het Openbaar Ministerie. Deze dominee stuurde namelijk een brief aan de gemeente waarin hij oproept om homoseksuelen te verbannen. Nu is Leon zelf homoseksueel en voelt zich hierdoor beledigd en gediscrimineerd. Hij doet aangifte bij het OM. Maar zij doen hier verder niks mee. Terwijl het OM wel zegt dat deze uitspraken inderdaad beledigend zijn, wat strafbaar is. Maar toch mag deze dominee dit gewoon zeggen, omdat we Artikel 6 in onze Grondwet hebben. Dit is de vrijheid van Godsdienst en deze vrijheid is zó groot dat je andere wetten mag overtreden als je dit doet in naam van je religie. Wat Leon graag wil is een gesprek met de dominee. Hij heeft hier al meerdere pogingen tot gedaan, maar tot nu toe nog zonder resultaat.
Ben jij ook boos? Mail naar boos@bnnvara.nl
In BOOS trekt Tim alles uit de kast voor jou. Omdat jij boos bent. En hij het voor je gaat fixen. En waar je boos over mag zijn? Alles. Bijvoorbeeld dat je niet betaald bent door je werkgever, je bent opgelicht door een webshop of je huurbaas je laat wonen in een huis vol schimmel. Ook als je het niet eens bent met iets wat opgelost kan worden via de politiek, laat het ons weten! Wij trekken de juiste politicus voor je aan de mouw.
Elke donderdag om 16.00 uur op dit kanaal.
Volg ons ook op Instagram:
boosbnnvara
debroervanroos
marijederoode

Reacties
Mustafa Tapan
Mustafa Tapan 21 uur geleden
Ik heb een goed voorstel, misschien kunnen we Gay pride verplaatsen naar Krimpen aan de IJssel met als start en finish de kerk. Markeren we gay zijn als religie en kunnen ze gelijk met honderden bij elkaar komen. Kan nu al niet wachten op de beelden.
Lyonne Jansen
Lyonne Jansen Dag geleden
Fijn dat de politie agent begripvol en aardig was !! Mag ook wel gezegd worden
Lyonne Jansen
Lyonne Jansen Dag geleden
Verschrikkelijk dat dit gebeurt !! Gelukkig zie ik in de reacties ook genoeg mensen die geloven en wel respect hebben voor dit !
Caramel Cake
Caramel Cake Dag geleden
Leon is zo geweldige man! Echt hij heeft een hart van goud! Ik vindt dat iedereen gelijk is!
Stefan van den heuvel
Stefan van den heuvel Dag geleden
Volgens mij staat er toch duidelijk in de bijbel dat je je naasten lief moet hebben en iedereen moet behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden. Daarnaast mag je ook zeker niet oordelen.. misschien moet Dhr Kort de bijbel nog een keer lezen voordat hij anderen met zijn eigen ideeën lastig valt......
Leon Houtzager
Leon Houtzager 2 dagen geleden
Voor mensen die meer willen weten over de huidige stand van zaken. Hier een update. Deze week ging ik in gesprek met een kerk en een dominee. Zo zou het gesprek met dominee Kort er ongeveer uitgezien hebben als hij wel open had gedaan: nlfast.info/head/yqexzbCmn5OEkaA/video Helaas heeft dominee Kort nog niet gereageerd op mijn laatste brief, waarin ik hem nogmaals heb uitgenodigd voor een gesprek. In een recente preek heeft hij laten weten geen gesprek te willen. Ook preekte hij recent nog dat homofilie de meest erge zonde is en het promoten van homoseksualiteit schaamteloos is. De Mieraskerk heeft de preken nu achter een slotje gezet zodat niemand meer kan terugluisteren. De preken waar het om gaat zijn gelukkig wel opgeslagen. Tegen mijn bedreigers in BOOS is aangifte gedaan. Hier een video van een demonstratie in Krimpen op 6 maart waar honderden demonstranten aanwezig waren naar aanleiding van de gebeurtenissen in deze aflevering: nlfast.info/head/w6nNqpG0a5J_fHE/video De burgemeester en wethouder willen geen afstand nemen van de woorden van Kort en mij ook niet helpen dat gesprek tot stand te brengen. De coalitie in de gemeenteraad (SGP, CU, CDA, VVD, PvdA, Krimpens Belang) heeft een motie van de oppositie verworpen waarin werd gevraagd afstand te nemen. Ook daar dus geen steun en geen hulp. Mijn artikel 12 procedure richting het OM loopt nog. Mijn advocaat en ik hebben er goede hoop op dat er nu toch een rechtszaak komt vanwege alle media-aandacht. Kamerleden willen wel met mij praten over artikel 6. Ook dat is goed nieuws. Het is nu hopen op een progressief kabinet. Dank jullie wel nogmaals voor alle brieven en reacties. Ook al leest Kort ze niet, wij lezen ze wel en zullen ons best doen ze zoveel mogelijk recht te doen. Mijn wens is om al deze brieven een keer tentoon te stellen in de bibliotheek in Krimpen aan den IJssel. Deze staat recht tegenover de Mieraskerk.
quingame nl
quingame nl 3 dagen geleden
Het is een mening van de heer kort maar ik vind dat homo's mogen zijn hoe ze zijn! Maar dit kan toch niet het is een mening maar dit gaat te ver✌ en leon respect naar jouw hoe jij daar zo rustig blijft!
Sara peters
Sara peters 3 dagen geleden
Ik had net water in mijn speaker omdat ik mijn telefoon in bad liet vallen en dit is het eerste filmpje dat ik kijk sinds het water er weer uit is😎
D. D
D. D 3 dagen geleden
Ik ga hellemaal stuk om Tim hè. Hij is echt een strijder fan al heel lang ❤️❤️
Ruben Siekman
Ruben Siekman 3 dagen geleden
Walgelijk dat religie zo beschermd wordt door de wet en extremisme gewoon beschermd wordt in Nederland....
Jon Waarts
Jon Waarts 3 dagen geleden
"beveiliging" BOOS ========> *FAIL* graag een update want voor mijn gevoel is dit nog niet klaar.
Cunera Van Ommeren
Cunera Van Ommeren 4 dagen geleden
Dit is wat hier gedaan wordt tegen de Kort onbeschoft
obituary1973
obituary1973 4 dagen geleden
Ik vraag me af hoe zo'n kerk zou branden ?
C
C 4 dagen geleden
Ik schaam mij als Christen voor deze mensen. Eerlijk gezegd snap ik ook niet waarom zij zichzelf Christen noemen. Ik zie voornamelijk onchristelijk gedrag: haat, aggressiviteit, afstoten. Werkelijk ongelooflijk.
Betje Behei
Betje Behei 5 dagen geleden
Dus in een oud boek, een ‚heilig’ boek staat dat zwarten en moren ... vreselijk! Vreselijk. Het boek kan concurreren met Mein Kampf van Adolf Hitler
the games nl
the games nl 5 dagen geleden
Deze dominee is het niet waardig om dominee te zijn, hij discrimineerd 3n dat is tegen het geloof. Niemand zou deze man nog geloofwaardig moeten vinden. Dit soort mensen moeten geen dominees zijn.
Angela Thijssen
Angela Thijssen 5 dagen geleden
Arme jongen. Zoveel haat alleen omdat hij anders geaard is. Zoveel bedreigingen, voor helemaal niets. Om te kotsen en dat noemen zich christenen.
Mw de Wild
Mw de Wild 6 dagen geleden
Heel erg jammer dat dominee Kort en (een deel van) zijn gemeente hier zo in staat, naar onze beleving sluit dit niet aan bij de boodschap van God. God is liefde, voor iedereen. Elk mens is uniek en daar hoort iedereen respect voor te hebben. Iedereen mag er zijn en telt mee! Kijk eens naar de documentaire "Queer in de kerk", waarin drie voorgangers een ander geluid laten horen. nlfast.info/head/26XItqKppcWqrW0/video
Jeff Letschert
Jeff Letschert 7 dagen geleden
Houd vol , have faith!
BlackDeath60 8
BlackDeath60 8 8 dagen geleden
Respect voor die jongen man! Ik geloof ook zeker dat de meeste christenen afstand nemen van dit soort shit, maar dat het getolereerd wordt, dat is een hele andere kwestie...
Handy Mode
Handy Mode 9 dagen geleden
Waren er kamervragen gesteld mocht dit een imam geweest zijn?
Albert VDS
Albert VDS 9 dagen geleden
Iedereen die er mee zit.. met zijn homoseksualiteit en dit leest, en uit de ger. gem. komt. oud of gewoon. neem contact met mij op via youtube. Laat je niet kapot maken.
Albert VDS
Albert VDS 9 dagen geleden
Ik zou graag met Leon in gesprek willen. Hoe ontzettend welkom hij is !
Albert VDS
Albert VDS 9 dagen geleden
De OUD gereformeerde GEMEENTE is het zwaarste dat er bestaat. Mensen lezen nog bijbelteksten uit 1700..
Albert VDS
Albert VDS 9 dagen geleden
Dit zijn geen christenen. Dit zijn demonen. Jezus heeft nooit 1 woord gesproken over homo's. Jezus = God. Hij at met tollenaars, hoeren, moordenaars. Ze vergeten hun eigen zonden. 1. ze houden zich niet aan hun eigen spijzenwet. En die is gelijk aan die van de Joden. Dwz: een Christen hoort kosjer te eten en mag geen varkensvlees eten. Dat is God een Gruwel. Ook mogen er geen producten in de supermarkt naast elkaar liggen van bepaalde afkomst.. Dat ligt het en dat is God een gruwel... Ook vergeten ze dat vrouwen gesluierd moeten gaan: anders is het God een gruwel.. Alleen al het niet opvolgen van de spijswet volgens het OT in de Bijbel is genoeg om je in het Hellevuur te laten verteren en niet minder erg dan enkele passages in het oude testament over sodomie. De bijbel is een ingewikkeld boek, en mensen die het intellectuele vermogen niet hebben het te interpreteren en te vertalen naar deze tijd, moeten er niet aan beginnen. Hetzelfde geld voor de Torah , De koran en de hadits... Mensen plaatsen iets van 6000 jaar terug in deze tijd.. Dat gaat niet. We zijn wijzer geworden en snappen dat e de bijbel op waarde moet schatten naar zijn tijd. Christus vergaf iedereen. "Rabbi hoe vaak vergeef je een broeder ZIjn antwoord was 7 x70 maal m.a.w. ontelbare keren. "heb u naaste lief als uzelve' Een van de belangrijkste geboden. Waar is de naastenliefde ? Dit zijn geen Christenen, dit zijn door demonen bezeten entiteiten. Dit hele land is uit balans. ter linker en rechterzijde, aan de atheistische kant, en aan de gelovige kant. Het is een grote puinhoop in dit land. En dan wil zo'n raaskallende alikruik even vertellen dat het slechts de schuld is van 1 groep. De zondebokken. Mensen in dit soort dorpjes. hebben toch echt een te kort aan hersencellen......... echt.
BrilpoetsdoekjePSN
BrilpoetsdoekjePSN 10 dagen geleden
Hypocrisie ten top. “Wij willen niet dat je verbannen wordt” Wtf doen jullie daar dan, jullie mening op anderen te dwingen? Al jullie subs oproepen brieven te schrijven?
F.D. Mauer
F.D. Mauer 10 dagen geleden
Tim Hofman, de mega deugd mens.
Ik Jeroen
Ik Jeroen 11 dagen geleden
Bekrompen aan den IJssel...
Daniel Kalloe
Daniel Kalloe 11 dagen geleden
de kerk heeft goonsz
Sir Richard the Easily Startled
Sir Richard the Easily Startled 11 dagen geleden
Als 'n imam zoiets zou zeggen worden er kamervragen gesteld maar dit gaat onder 't tapijtje. Walgelijke klasse-justitie. Ik ben ook boos, Leon!
Virgil Hardjosemito
Virgil Hardjosemito 12 dagen geleden
Niet om wat, maar homos zijn in geen enkele religie welkom toch? Waarom uberhaupt een kerk of moskee willen binnen lopen? Overigens hoor je hier niks over binnen de islaam.. die turkse, marokkaanse homos die weten al hoelaat t is. Alleen de witte homos willen de kerk nog in. Kunnen ze niet gewoon een eigen kerk vormen? Is toch makkelijker?
Virgil Hardjosemito
Virgil Hardjosemito 12 dagen geleden
Lees ik de omschrijving goed.. artikel 6 van de grondwet staat boven alle nederlandse wetten?
Merijn Baan
Merijn Baan 12 dagen geleden
Maar is dit niet haat zaaien? Ik begrijp dat er niemand word aangezet tot haat jegens een specifieke groep mensen zoals in dit geval mensen met een voorkeur voor hetzelfde geslacht, maar er word wel publiekelijk geïndoctrineerd dat alles dat wat tegen de (Bijbelse) normen ingaat verbannen moet worden. Mensen die sterk gelovig zijn kunnen op deze manier toch een soort verplichte haat ontwikkelen met elke preek die ze krijgen jegens deze specifieke doelgroep? Als ik het mis heb hoor ik het graag, maar dit gaat verder dan vrijheid van geloof, anders kan ik ook met de Bijbel in mijn hand van alles gaan zeggen over andere doelgroepen qua geloof, ras of sexuele voorkeuren. En ik walg van dat idee. Ik ben zelf een heteroseksueel georiënteerd persoon, maar ik vind dit wel een schandelijk onrecht tegenover de, in dit geval, gedupeerde homoseksuelen..
ItHurtsWhenIP
ItHurtsWhenIP 12 dagen geleden
Dit is meer een sekte dan een geloofsgemeenschap.
BarbellStrength Bonaire
BarbellStrength Bonaire 13 dagen geleden
waarom doet niemand wat een arrogantie van die vreselijke nare discriminerende Kerk. Bah. Leon is erg dapper.
Kwek End
Kwek End 13 dagen geleden
Dit is gewoon zielig
Marniks Jansen
Marniks Jansen 13 dagen geleden
Relnicht
Amina
Amina 13 dagen geleden
je hoeft niet de islam aan te vallen ??
gar rolo
gar rolo 13 dagen geleden
The childlike software oceanographically kill because condition obviously wreck next a encouraging ellipse. abrasive, cultured oboe
ArtBrut ByRichard
ArtBrut ByRichard 14 dagen geleden
De grondwet is ook best een tegenstrijdig gevalletje. Één, je mag niemand discrimineren maar twee, behalve als het uit naam van religie is. Raar! Ik wens iedere niet hetero die gevangen zit in een streng religieuze omgeving echt heel veel sterkte en liefde toe.
Leendert Pieter Hennevanger
Leendert Pieter Hennevanger 14 dagen geleden
Ongelooflijk hoe bekrompen veel mensen kunnen denken en handelen, in dit geval in Bekrompen a/d IJssel. Ongelooflijk ook hoe het openbaar Ministerie deze zaak afhandelt. Ik gun iedereen de vrijheid, het vermogen en de kracht om boven zichzelf uit te stijgen en de boodschap van deze predikant/dominee af te keuren en aan de kaak te stellen. De onbegrensde rijkdom van diversiteit en inclusie is zoveel meer dan vasthouden aan schijnveilige bekrompenheid.
Frans GvO
Frans GvO 14 dagen geleden
Verschrikkelijke lui van die kerk , ik ben blij dat ik niet in Krimpen aan den IJssel woon. Overigens geloof ik dat dominee Anthonie niet achter een god staat maar als vieze egoist op de wereld gekomen en geen enkel respect heeft voor zijn medemens hij laat zich volledig leiden door satan en zijn volgelingen nemen zijn voorbeeld.
Marike Bakkenes
Marike Bakkenes 14 dagen geleden
Kan er niks gedaan worden met bedreiging op openbaar terrein ?
Jan de Jong
Jan de Jong 14 dagen geleden
Hoe eerder ze die liegbek meneer de satan,de hel inslaan hoe beter . homosexuelen zijn mensen! ok geboren met een andere geaardheid..en wie ben ik omdat te veroordelen...
--
-- 15 dagen geleden
De protestant terug naar de roods. Hij moet weer gaan protesteren en nu tegen deze genderideologie.
el el
el el 15 dagen geleden
8:48 Wel een beetje jammer dat de moskee erbij wordt gehaald. Moslims mogen niet naar muziek luisteren dus dat scheelt. Van ons zul je geen last hebben :)
MeesKeijser ✔
MeesKeijser ✔ 12 dagen geleden
Het gaat niet alleen over muziek, maar ook over gebeden die men wordt opgedwongen in de omgeving van een moskee. Luister meer eens naar de heel uitleg die in het filmpje wordt gegeven.
Tobias Willems
Tobias Willems 15 dagen geleden
Alsjeblieft een vervolg
Hans Walhout
Hans Walhout 15 dagen geleden
Romeinen 1:18-32 18 Want de toorn Gods wordt geopenbaard van den hemel over alle goddeloosheid, en ongerechtigheid der mensen, als die de waarheid in ongerechtigheid ten onder houden. 19 Overmits hetgeen van God kennelijk is, in hen openbaar is; want God heeft het hun geopenbaard. 20 Want Zijn onzienlijke dingen worden, van de schepping der wereld aan, uit de schepselen verstaan en doorzien, beide Zijn eeuwige kracht en Goddelijkheid, opdat zij niet te verontschuldigen zouden zijn. 21 Omdat zij, God kennende, Hem als God niet hebben verheerlijkt of gedankt; maar zijn verijdeld geworden in hun overleggingen en hun onverstandig hart is verduisterd geworden; 22 Zich uitgevende voor wijzen, zijn zij dwaas geworden; 23 En hebben de heerlijkheid des onverderfelijken Gods veranderd in de gelijkenis eens beelds van een verderfelijk mens, en van gevogelte, en van viervoetige en kruipende gedierten. 24 Daarom heeft God hen ook overgegeven in de begeerlijkheden hunner harten tot onreinigheid, om hun lichamen onder elkander te onteren; 25 Als die de waarheid Gods veranderd hebben in de leugen, en het schepsel geëerd en gediend hebben boven den Schepper, Die te prijzen is in der eeuwigheid, amen. 26 Daarom heeft God hen overgegeven tot oneerlijke bewegingen; want ook hun vrouwen hebben het natuurlijk gebruik veranderd in het gebruik tegen nature; 27 En insgelijks ook de mannen, nalatende het natuurlijk gebruik der vrouw, zijn verhit geworden in hun lust tegen elkander, mannen met mannen schandelijkheid bedrijvende, en de vergelding van hun dwaling, die daartoe behoorde, in zichzelven ontvangende. 28 En gelijk het hun niet goed gedacht heeft God in erkentenis te houden, zo heeft God hen overgegeven in een verkeerden zin, om te doen dingen, die niet betamen; 29 Vervuld zijnde met alle ongerechtigheid, hoererij, boosheid, gierigheid, kwaadheid, vol van nijdigheid, moord, twist, bedrog, kwaadaardigheid; 30 Oorblazers, achterklappers, haters Gods, smaders, hovaardigen, laatdunkenden, vinders van kwade dingen, den ouderen ongehoorzaam; 31 Onverstandigen, verbondbrekers, zonder natuurlijke liefde, onverzoenlijken, onbarmhartigen; 32 Dewelken, daar zij het recht Gods weten, (namelijk, dat degenen, die zulke dingen doen, des doods waardig zijn) niet alleen dezelve doen, maar ook mede een welgevallen hebben in degenen, die ze doen.
susi ngatini
susi ngatini 16 dagen geleden
B.e.S.T f'u"l'l D.a.T.i.n.G h.o.T G.i.r.L's - L-o-V-e-S-e-X--- .❤️⤵️-----۞Here : shorturl.ca/quickdates0nakedgirls PRIVATE S.E.X----- !💖🖤❤️今後は気をライブ配信の再編ありがとうです!この日のライブ配信は、かならりやばかったですね!1万人を超える人が見ていたもん(笑)やっぱり人参最高!まさかのカメラ切り忘れでやら1かしたのもドキドキでした,. 💖🖤在整個人類歷史上,強者,富人和具有狡猾特質的人捕食部落,氏族,城鎮,城市和鄉村中的弱者,無`'守和貧窮成員。然而,人類的生存意願迫使那些被拒絕,被剝奪或摧毀的基本需求的人們找到了一種生活方式,並繼續將其DNA融入不斷發展的人類社會。. 說到食物,不要以為那些被拒絕的人只吃垃圾。相反,他們學會了在被忽視的肉類和蔬菜中尋找營養。他們學會了清潔,切塊,調味和慢燉慢燉的野菜和肉類,在食品市場上被忽略的部分家用蔬菜和肉類,並且學會了使用芳香的木煙(如山核桃,山核桃和豆科灌木 來調味g食物煮的時候
Waiiso 420
Waiiso 420 16 dagen geleden
Oké dus er is vandaag een explosief afgegaan bij deze kerk... 🤷🏾‍♂️
De Tjiminator
De Tjiminator 16 dagen geleden
Altijd maar schuilen achter de dikke muren van je kerk. En dan vragen velen zich af waarom heel veel atheisten iets hebben tegen extremisten.
Zoey Morningstar
Zoey Morningstar 16 dagen geleden
Bah zeg. Het zijn ook altijd van die enge grijze mannetjes die deze sektes aansturen
--
-- 16 dagen geleden
Hier komt de ware aard van de aanhangers van de hele genderideologie naar voren. In Bremen wordt een voorganger O. Latzel aangeklaagd voor volksopruiing en haatzaaien omdat hij opkomt voor het bijbelse huwelijk. De wereld op z'n kop. Hier is de COC kliek zich aan het manifisteren met een treiterige video, waarin niets heiligs is meer en wat is het gevolg? TV reporters rel op de zondag met een laffe explosie. De vrijheid van godsdienst is in het geding en een ieder die niet buigt voor de afgod de genderideologie wordt gestraft met haat en smaad. De COC wordt een beetje militant.
Boris
Boris 16 dagen geleden
Die mensen in het filmpje dat zijn geen echte christenen. Mijn vader is een christen. Mijn vader doet wat Jezus Christus graag wilde van mensen, namelijk tolerantie, vergiffenis, niet hypocriet doen (want iedereen zondigd). Gewoon nep christenen dus bij die kerk. Oplichters.
Boris
Boris 11 dagen geleden
@rick niemand Ik vermoed dat je verkeerde versen geeft want er staat niets over homoseksualiteit in die versen. Heb ze bijna allemaal bekeken. Wellicht wil je specifiek zijn met wat je bedoeld
rick niemand
rick niemand 11 dagen geleden
Lees deze teksten maar en dan kan je tot een conclusie komen(1 Korinthiërs 6:9, 10) Genesis 1:27, 28; Spreuken 5:18, 19 Romeinen 12:18) kan je lezen wat bijbel zegt over homoseksualiteit. En er zijn nog veel meer teksten die hetzelfde zeggen.
Stephanus
Stephanus 16 dagen geleden
Based
Marco Van Kleef
Marco Van Kleef 16 dagen geleden
Er is een hele mooie brief afgeleverd bij de kerk, hopelijk gaat het ook gebeuren :D haleluja
pevadi88
pevadi88 16 dagen geleden
Kan de politie niks met de bedreigingen die in deze aflevering richting Leon en de crew wierp?
M.Z Mots
M.Z Mots 16 dagen geleden
Deze dominee is niet menselijk..... Gezien alle reacties onder deze video mag ik toch hopen dat aan deze aflevering meer aandacht besteed gaat worden (Op1, de vooravond......???) en dat we eens gaan beginnen om dit onder de aandacht te BLIJVEN houden.... Leon, wat een prachtmens ben jij zeg. Wat een gemis voor die gemeenschap dat zij dit niet zien!
Zomaar Iemand
Zomaar Iemand 16 dagen geleden
Tsja, religie is ook om van te kotsen.
Charly 49
Charly 49 16 dagen geleden
Het wordt hoog tijd dat de vrijheid van godsdienst wordt ingeperkt!
Femke Luchtmeijer
Femke Luchtmeijer 16 dagen geleden
Echt triest! Deze man is zo vriendelijk, ik snap het gewoon niet!! BIZAR!!!
jojojorisjhjosef
jojojorisjhjosef 17 dagen geleden
We didn't start the fire....
R
R 17 dagen geleden
Hoezo moet je als homo per se geaccepteerd willen worden door een bepaalde groep? Iedereen bepaalt toch zelf of ie wat met een ander te maken wil hebben of niet.
weetikissa
weetikissa 17 dagen geleden
dus je haat alle homokinderen die in deze gemeente van haat opgroeien, oké, snap ik
Willianne Kramer
Willianne Kramer 17 dagen geleden
Daarom zoek je een school of kerk die bij je past
L
L 16 dagen geleden
Alsof kinderen die hier naartoe gesleept worden hier ook maar iets over te zeggen hebben.
Komtiedan hé?
Komtiedan hé? 17 dagen geleden
Ik ben een groot fan van Boos, juist hierom. Wat een schandalige vertoning is dit, die jongen is niet anders, hij is er kapot van. Ik kan dit niet snappen, en dat is maar goed ook. Goed dat dit in beeld word gebracht, en hopelijk gaan de oogjes ooit eens open bij velen. Succes Leon, je staat niet alleen al kan dat wel zo voelen.
Carpe diem biker 23
Carpe diem biker 23 17 dagen geleden
Is dit een liefdevolle gemeenschap ? Nederland schaam u dat jullie dit toelaten , mijn mening ? De bom erop
Private Noneofyourbusiness
Private Noneofyourbusiness 17 dagen geleden
Ook ik ben christen en het oneens met deze dominee. Onderstaande mail heb ik hem zojuist gestuurd: "Goedendag ds. Kort, Wat zegt Jezus en de Bijbel: Mattheüs 25:40 "Voor zoveel gij een van deze Mijn minste broeders gedaan hebt, zo hebt gij Mij gedaan". Mattheüs 22:39 "Gij zult u naasten liefhebben als uzelven". Romeinen 13:1-2 "Alle ziel zij den machten, over (haar) gesteld, onderworpen; want er is geen macht dan van God, en de machten, die er zijn, die zijn van God geordineerd. Alzo dat die zich tegen de macht stelt, de ordinantie van God wederstaat; en die ze wederstaan, zullen over zichzelven een oordeel halen." Met wat soort mensen ging Jezus Christus om? O.a. tollenaars en prostituees. Wie noemde Hij huichelaars? Farizeeërs. Wie noemde Hij barmhartig? Een Samaritaan. Als u naastenliefde, respect, beleefdheid en moed heeft gaat u een eerlijk en open gesprek met Leon aan. Dat is wat ik van u vraag. Groet,"
Werktelefoon
Werktelefoon 18 dagen geleden
Ook schandalig hoe de mensen van kerk hier met Leon, Tim en crew omgaan! Goddank zijn lang niet alle kerken zo, maar als dat wel zo was zou ik van geen een kerk meer lid zijn en wel in mijn eentje geloven.
Werktelefoon
Werktelefoon 18 dagen geleden
Ik ben christen en ben het NIET eens met deze dominee. Ieder mens is gelijkwaardig; niemand is meer of minder dan een ander!
Thomas krieken van der
Thomas krieken van der 18 dagen geleden
als hij idd zo zijn ding wil doen so bee it... (4:20) Niet dus!?! Want anders doen jullie hier geen trial by media met deze BOOS aflevering. Het is blijkbaar een streng gelovig man en homo s zijn zondaars in zijn wereld. Is het dan Raar dat iemand liever geen contact met zondaars heeft, DAT IS IEDEREEN ZIJN RECHT!!! VRIJE KEUZE OM TE GELOVEN WAT JE GELOOFT EN JE LEVEN DAARNAAR TE LEVEN. Waar ik moeite mee heb is, Dat al deze mensen leven naar de letter van de bijbel. dat is hun grondwet!! Die moeten al die mensen nu aanpassen omdat hij homo is/wil zijn. Dat hij diegene is die nu iedereen forceert te veranderen, hij is homo en daarom moeten andere mensen hun normen en waarden maar aanpassen!?! Zodat hij zich niet buitengesloten voelt!?! Hij is super actief met de gemeente erbij te halen, en gesprekken met andere kerken. en nou weer een youtuber met een programma als boos. Waarom vind hij het uberhaubt dat hij het recht heeft om op deze manier, die pastoor en kerkgemeenschap als een klootvolk weg te zetten? Een gesprek afdwingen om dingen proberen op te lossen!?!? Hoe oplossen, volgens mij wil hij niks oplossen, maar hij wil dat anderen zich aan[assen aan hem!?! Zo werkt de wereld niet!!! Als je bij een clubje wil dan speel je volgens de regels van dat clubje! BV je gaat niet je gaat niet met stront gooien omdat jij de verboden vrucht wil eten, en je wordt daar dan dus op veroordeelt...
MISTER AGB
MISTER AGB 18 dagen geleden
Ongeloofelijk dat iemand met de Bijbel in zijn handen zulke onzin kan uitkramen
Bert Hogewoning
Bert Hogewoning 18 dagen geleden
Even Satudarah bellen en vragen of ze even een motor rit naar deze kerk willen maken en dan weer even langs gaan om vragen te stellen.
Tom
Tom 18 dagen geleden
@Tim waar was jij gisteravond??? Nee geintje natuurlijk. Maar misschien iets met: “Gods bestraft meteen”. Wel opvallend dat dit deze kerk nou weer overkomt.
Bert Hogewoning
Bert Hogewoning 18 dagen geleden
Volgende keer een kickboxer meenemen om bescherming.
Kevin Tolsma
Kevin Tolsma 18 dagen geleden
Moralistische paupershow.
Kevin Tolsma
Kevin Tolsma 9 dagen geleden
@S.E.A. haha, jazeker! Jezus noob. Thanks bro.
S.E.A.
S.E.A. 9 dagen geleden
noob
Kevin Tolsma
Kevin Tolsma 15 dagen geleden
@Stephanus Amen. Hij is de grootste der groten, koning der koningen, overwinnaar des overwinnaars en vanzelfsprekend waardig van onze aanbidding en lofgezang.
Stephanus
Stephanus 16 dagen geleden
Prijs de Heer
Milou Pluygers
Milou Pluygers 18 dagen geleden
Misschien kan Tim hier nog eens langs gaan😉 het gaat alweer niet helemaal goed dat geloof ik... met z'n 600-en in een kerk ondanks corona. Journalisten ss-ers noemen en journalisten alweer fysiek aanvallen. En neem dan even een paar kleerkasten mee 😁😉 zodat jullie kunnen blijven staan en zij zich wel even bedenken voordat ze jullie belagen.
Evert- Nederland
Evert- Nederland 18 dagen geleden
God houdt van homo's maar keurt de handelingen heel duidelijk af. Hij wilt dat iedereen met die gevoelens bij hem komt maar verafschuwd de uitvoering van homofilie. Daarbij keurt God ook elke andere zonde af, maar de persoon zelf is naar mijn idee meer en meer dan welkom zolang het niet goed word gepraat zoals de opmerking: maar God is toch liefde... Dit is hoe ik het begrijp vanuit de bijbel. zelf hou met heel mijn hart van God en zijn zoon Jezus Christus.
AZRAIL
AZRAIL 18 dagen geleden
Het zou helpen als die officier ook effe lid 2 van artikel 10 EVRM leest: "Daar de uitoefening van deze vrijheden plichten en verantwoordelijkheden met zich brengt, kan zij worden onderworpen aan bepaalde formaliteiten, voorwaarden, beperkingen of sancties, die bij de wet zijn voorzien en die in een democratische samenleving noodzakelijk (proportioneel en subsidiair) zijn in het belang van de nationale veiligheid, territoriale integriteit of openbare veiligheid, het voorkomen van wanordelijkheden en strafbare feiten, de bescherming van de gezondheid of de goede zeden, de bescherming van de goede naam of de rechten van anderen, om de verspreiding van vertrouwelijke mededelingen te voorkomen of om het gezag en de onpartijdigheid van de rechterlijke macht te waarborgen." Dus ja, je kunt de vrijheden van bepaalde geloofsovertuigingen eventueel beperken. Dat deden ze ook met die haatpredikers die achterlijke leuzen over homo's de wereld in werkten. Sterker nog, je kunt de grondwettigheid van latere wetten (o.a. het strafrecht dus) helemaal niet toetsen aan de grondwet. Enkel aan hogere wetgeving zoals dus het EVRM. Ik zou zeggen dat hier het vrijheidsbeginsel in het geding is. Maak er een zaak van als ze door blijven hameren. Wat een arrogante vanuit de kerk zeg... Dat fossiel zou op pensioen moeten gaan. BAH!
flippie650
flippie650 18 dagen geleden
Okay dat stukje over de wet en geloofs overtuigingen was heel interessant. Maar is het niet net zo dat iemand de vrijheid moet hebben om te zeggen dat homo's niet okay zijn. zelfde als dat je vrij moet kunnen zijn om te zeggen dat het wel okay is om homo te zijn? Er zijn een aantal zwarte kousen gemeentschappen in ned, zou daar gewoon niet gaan wonen als homo zijnde. Wat ik probeer te zeggen is dat dit weer zoon vijheid van menings uiting ding is, dat allebij de kanten op moet kunnen gaan. Als laatst wil ik graag zeggen dat homo's er niet alleen voor staan, er zijn super veel mensen van alle kleuren, maten en lusten die voor iedereens vrijheden willen vechten.
Caius Vslooten
Caius Vslooten 18 dagen geleden
Applaus bnnvara
Michael
Michael 18 dagen geleden
Als jurist vind ik het altijd opmerkelijk dat mensen het EVRM nooit aanhalen in de media, maar de grondwet wel. Terwijl ik die laatste min of meer negeer want je hebt er toch niets aan.
AZRAIL
AZRAIL 18 dagen geleden
Precies... Het principe van 120 GW jo.93 GW snapt die officier niet helemaal denk ik. Als die vent hier een zaak van zou maken, dan maakt hij nog kans ook. En al dan niet zal de media-aandacht die het met zich meebrengt wellicht genoegdoening kunnen bieden. 10EVRM biedt zelfs de bevoegdheid om deze vrijheid van godsdienst eventueel te beperken indien de openbare veiligheid in het geding komt. Dat in combinatie met 137c jo. 137d Sr zou een sterke verweer kunnen vormen.
Elroy Struik
Elroy Struik 18 dagen geleden
Wat schofterig sommige mensen. Hoop op een goede afloop voor Leon
Michael
Michael 18 dagen geleden
„En God Zelf zou bij mij langs komen in de gedaante van een éénjarige, muisgrijze Ezel en voor de deur staan en aanbellen en zeggen: „Gerard, dat boek van je - weet je dat Ik bij sommige stukken gehuild heb?” „Mijn Heer en mijn God! Geloofd weze Uw Naam tot in alle Eeuwigheid! Ik houd zo verschrikkelijk veel van U”, zou ik proberen te zeggen, maar halverwege zou ik al in janken uitbarsten, en Hem beginnen te kussen en naar binnen trekken, en na een geweldige klauterpartij om de trap naar het slaapkamertje op te komen, zou ik Hem drie keer achter elkaar langdurig in Zijn Geheime Opening bezitten, en daarna een present-eksemplaar geven, niet gebrocheerd, maar gebonden - niet dat gierige en benauwde - met de opdracht: „Voor De Oneindige. Zonder Woorden”.”
Xxxbadeendclan Clan
Xxxbadeendclan Clan 18 dagen geleden
Urk heeft een mooie naam gekregen. 🤣🤣
Ap Pa
Ap Pa 18 dagen geleden
Waar is de NOS? De tweede kamer ? Dr hoeft maar 1 "moslim" zo'n een opmerking te maken en heel NL valt erover .
Xeonzs
Xeonzs 18 dagen geleden
Ik zou zo graag mee willen vanwege die agressieve ventjes, niet om klappen terug te geven, maar om de klap voor Leon te nemen, zodat die gozers door de politie opgepakt kunnen worden, kijken of ze agressief zijn nog steeds een goed idee vinden, minder agressieve mensen op straat, veiligere buurt voor iedereen.
Jeroen van Hees
Jeroen van Hees 19 dagen geleden
Ongeveer een maand later is de kerk weer helemaal terug gekomen in het nieuws (o.a.: nos.nl/artikel/2374445-kerkbezoekers-in-urk-en-krimpen-a-d-ijssel-belagen-journalisten-een-aanhouding.html en nos.nl/artikel/2374654-mieraskerk-in-krimpen-aan-den-ijssel-beschadigd-door-vuurwerk.html). Voor de mensen die meer over de kerk willen weten check de links. Hopelijk gaan deze specifieke kerken zich weer snel gedragen en liefhebben zoals God dat wil
Theo
Theo 19 dagen geleden
Hou vol jongen. Er komt een dag dat dit onrecht niet meer mogelijk is. Stelletje gekken daar. Dikke knuffel van een hetero man.
--
-- 19 dagen geleden
Hahaha hypocriet Nederland! Als dit een imam was dan zagen we de zogenaamde opiniemakers bij Op1 hun rabiate haat spuien. Ook wilders zou dan weer een stijve piemol hebben.
Leen Fijnekam
Leen Fijnekam 19 dagen geleden
Groot respect voor Leon
Lieke Van Deventer
Lieke Van Deventer 19 dagen geleden
Ik geloof in de bedoelingen van god. En dat gaat over naaste liefde en elkaar respecteren. In de gevallen met homoseksuelen wordt dit naar mijn idee verkeerd geïnterpreteerd. De bijbel is namelijk in een andere tijd geschreven door mensen die waarschijnlijk andere denkbeelden hadden en ook vanuit een ander perspectief de gesprekken hebben genoteerd. In deze tijd zijn andere gevoelens duidelijker geworden en moeten we misschien via een ander perspectief naar de bijbel kijken.
Maryn Trommel
Maryn Trommel 19 dagen geleden
respect voor deze man!
Dank Booy
Dank Booy 19 dagen geleden
12:46 - 12:53 😂
Laura André
Laura André 19 dagen geleden
Het geloof zou moeten gaan om je naaste te respecteren en lief te hebben. Om een voorbeeld te zijn in je handelen en het niet een ander opdringen als je het niet met ze eens bent. Ik heb ook nooit begrepen hoe van iemand houden als een zonde gezien kan worden. Dat is niet waar het voor staat en het doet me pijn om te zien hoe iets dat zoveel steun en rust aan mensen zou moeten bieden soms zoveel pijn kan bezorgen. Mensen verdienen dit niet. Is het nou zo moeilijk om gewoon lief voor elkaar te zijn..
Mark Timmer
Mark Timmer 19 dagen geleden
Christen fundamentalisme, niet beter of slechter dan moslimfanatisme
Emma Verschoor
Emma Verschoor 19 dagen geleden
Berichtje voor Ds Kort: Indien u de wereld haat, zo weet, dat zij Mij eer dan u gehaat heeft ~ Johannes 15:18
rick niemand
rick niemand 11 dagen geleden
(1 Korinthiërs 6:9, 10) Genesis 1:27, 28; Spreuken 5:18, 19 Romeinen 12:18) kan je lezen wat bijbel zegt over homoseksualiteit. En er zijn nog veel meer teksten die hetzelfde zeggen.
Shooting sports Transparency
Shooting sports Transparency 19 dagen geleden
Hoeveel knaapjes zouden er de jaren door bij dominee Anthonie Kort op schoot hebben gezeten, een troostende hand in het kruis, een paar godvruchtige tikken op de blote billen na de biecht ?
Shooting sports Transparency
Shooting sports Transparency 16 dagen geleden
@L dat is de oud gereformeerde tak
L
L 16 dagen geleden
Da's weer een andere tak.
XMerle xx
XMerle xx 19 dagen geleden
In de bijbel staat dat je elkaar lief moet hebben. God houd van iedereen en hij heeft iedereen perfect gemaakt. Jammer dat sommige mensen dat nog steeds niet begrijpen...❤️
--
-- 11 dagen geleden
Er wordt veel gewezen op het feit dat God liefde is en dat je een ander lief moet hebben. Dat klopt wel maar de andere eveneens bijbelse kant wordt vaak vergeten. Wil je deze mensen een beetje begrijpen moet je het tweede ook aanhalen, namelijk (kort uitgelegd) God liefhebben boven alles en de naaste als je zelf (Mt22), waar deze reactie aan voorbij gaat.
Connor McGreggor
Connor McGreggor 12 dagen geleden
@piet hein er staat ook dat alleen god een oordeel mag geven over een mens. dat zondenaars naar de hel gaan is allemaal prima, want god stuurt ze er heen. tijdens het leven moet je ook een zondenaar lief hebben.
jesse struik
jesse struik 16 dagen geleden
@piet hein er staat ook dat niemand perfect is en iedereen zonde heeft maar als je jezus accepteert in je leven dan zullen die vergeven worden. Omdat hij aan het kruis die straf heeft gedragen hoeven wij dat niet te doen. Niet zomaar dit soort dingen zeggen.
piet hein
piet hein 16 dagen geleden
Er staat ook dat zondaars naar de hel gaan eerst de bijbel lezen voordat je zoiets typt
Coen Pietersen
Coen Pietersen 19 dagen geleden
Vergeet ook besnijdenis niet: als je in het verkeerde gezin geboren wordt moet je blijkbaar maar je voorhuid missen.
Thomas Eshuis
Thomas Eshuis 19 dagen geleden
De arrogantie dat ze denken mensen onder dreiging van geweld de toegang tot de openbare weg te (mogen) ontzeggen.
OP BEZOEK BIJ GEORGE'S DOCHTER | PaardenpraatTV
12:47
OP BEZOEK BIJ GEORGE'S DOCHTER | PaardenpraatTV
12:47
Snelle - Limonade (feat. Nederlands elftal)
2:55
ROQ 'N ROLLA Music
Weergaven 611K
Imagine Dragons - Follow You (Official Music Video)
4:31
ImagineDragonsVEVO
Weergaven 15 mln.
SHINee 샤이니 'Atlantis' MV
3:07
SMTOWN
Weergaven 15 mln.